Kindercursus "Ontdek je Ik-Kracht" vanaf 7 jaar.

Als kindercoach begeleid ik transformatieprocessen bij kinderen om het lijf en de hersenen te leren samenwerken en hun “Ik-Kracht” te ontdekken.
En waarin gedragsveranderingen, kunnen leiden tot het vergroten van het zelfbewustzijn, persoonlijke groei en zelfvertrouwen en meer plezier in het leven.

Ik geef 10 lessen en daarin leer ik de kinderen om in hun eigen kracht te gaan staan en hun ademkracht te ontdekken en anders met zichzelf en de uitdagingen thuis en op school om
te gaan.

We leren dit door samen veel leuke dingen te doen, te tekenen, kinderyoga, mindfulness, visualisaties, naar verhaaltjes te luisteren en vooral veel te ervaren en te praten over wat je voelt en denkt en hoe je dingen anders kunt doen.

Ik kijk ook naar ieders persoonlijkheid, kwaliteiten, capaciteiten, drijfveren,dromen en wensen. Ook bespreken we heftige gebeurtenissen in ieders leven en hun omgeving,
die een grote invloed kunnen hebben op bepaald gedrag van het kind zelf zoals bv.: ernstige ziektes, overlijden van dierbaren, pestgedrag of extreem verlegen zijn.
Zo kan ik maatwerk te leveren.

Ik wil kinderen begeleiden met o.a. minder zelfvertrouwen, bedplassen, hoog sensitiviteit, hoogbegaafdheid, emotiereguleringsproblemen, ook bij slecht in slaap komen en andere ontwikkelingsstoornissen.

En ik kan reflexintegratie doen om tot gemakkelijker leren te komen bv. voor drukke kinderen; zodat zij zich daardoor gemakkelijker leren concentreren en focussen in de klas. Indien gewenst begeleid ik ook hun leerkrachten.

Door onderstaande specialismen te koppelen, kan ik kinderen op alle ontwikkelingsvlakken begeleiden.
•Edu-kinesiologie:
educatieve bewegingsleer. Via oefeningen komen tot beter leren.
•NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren):
processen effectiever, prettiger en sneller laten verlopen. Het nieuwe gedrag wordt in geslepen.
•Rots en Water/ Kiezel en Druppel:
weerbaarheid -programma en uiterst effectief anti-pestprogramma.
•Braingym:
bewegingsoefeningen waarbij de samenwerking tussen de beide hersenhelften gestimuleerd wordt zodat leren makkelijker gaat.
•Natuurgeneeskundig E.E.N.® therapeut en gecertificeerd zorgverlener:
er wordt o.a. gekeken naar de ademhaling, de motoriek en voeding. Ik zie welke blokkades een kind heeft. Ook kan ik, als de ouders dat willen, uittesten welke mineralen en vitamines het kind nodig heeft.
•Mijn opvoedingsadvies gebeurt o.a. met de Triple P-Methode.
•Het Vriendenprogramma van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam:
•Mindfulness voor leerlingen in de basisschool:
een training voor kinderen om het rust- en concentratiepunt in zichzelf te vinden.
•Lichaamsgericht- en mentaal werken:
helpt kinderen hun talenten en mogelijkheden beter leren te benutten. Door het gebruik van activiteiten en spelletjes om specifieke vaardigheden te trainen en via strategieën en dagelijkse routines de vertaalslag te maken naar nieuw gedrag; gaan de kinderen zich minder angstig en meer zelfverzekerd voelen
•Reflexintegratie:
soms hebben kinderen bepaalde reflexen niet geïnhibeerd en daardoor hebben ze bepaalde leerproblemen en door een gerichte aanpak o.a. via een manipulatie en oefeningen maken ze die reflexen zich eigen en kunnen ze beter leren en gaan ze significant vooruit met de leerprestaties.
•Begeleiding van hoogbegaafde en/of hoog sensitieve kinderen:
ik als leerkracht en daarbij ook therapeut beheers de medische kennis en de didaktiek om deze doelgroepkinderen op een speelse manier te begeleiden en nieuw gedrag aan te leren en in te slijpen.
•Versterken executieve functies om sneller de leerstof eigen te maken.
Executieve functies kunnen worden gezien als de 'dirigent' van de cognitieve vaardigheden, het zijn een verzameling processen die te maken hebben met het beheren van jezelf en de bronnen die nodig zijn om een doel te bereiken.
•Verkennen:
door samen met het kind onderstaande eigenschappen te verkennen, krijgt het kind weer de regie over zijn/haar leven en door de Ik-Kracht in te zetten leren de kinderen Lichter Leven en Lichter Leren.
Wie ben ik?
Hoe leer ik?
Wat zijn mijn talenten en mogelijkheden?
Welke vaardigheden mis ik nog om volledig in mijn kracht te staan?
• Maar vooral samen veel plezier maken en op een speelse manier met ieders uitdagingen om leren gaan.|

Bij deze cursus, organiseer ik 4 ouderavonden; zodat de ouders ook in het veranderingsproces kunnen meegroeien. Ik doe 5 lessen voor de Kerstvakantie en 5 lessen na de Kerstvakantie; zodat u optimaal van de bijdrage van uw verzekering kunt genieten.
Als u aanvullend voor Natuurgeneeskunde bent verzekerd; krijgt u de kosten van een klein consult, geheel of grotendeels vergoed.

De “Ontdek je Ik-Krachtcursus” kan ook elders in een aangepaste versie bv. in schoolverband gegeven worden! Er zijn ook individuele trajecten in mijn praktijk mogelijk.

Geertje Pinxten Bureau voor Leef- en Leerproblemen
“Geertje’s Touch” te Wessem.
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     
Site:  www.geertjes-touch.nl
Tel:    0031 610564468