Voor wie is Braingym bedoeld? 
Voor iedereen die gemotiveerd is om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen, vanuit de behoefte om 'alles eruit te laten komen wat erin zit'. Dit kunnen kinderen of volwassenen zijn, die in leersituaties blokkades tegenkomen, maar vooral ook hulpverleners, die mensen begeleiden in het aanpakken van leerproblemen. Braingym is dus bedoeld voor kinderen en volwassenen. Gebruik maken hiervan: leerkrachten, remedial teachers, logopedisten, fysiotherapeuten.

Waar heeft het mee te maken? 
Vanaf onze geboorte tot en met onze kleutertijd hebben we de tijd om ons voor te bereiden om op school te leren lezen en schrijven en wat daar verder op volgt. De ontwikkeling van ons brein gaat gelijk op met de ontwikkeling van het lichaam. Onderling stimuleren zij elkaar. De kruipbeweging is hier een goed voorbeeld van. De samenwerking tussen linker en rechter hersenhelft is een eerste vereiste om goed te kunnen leren en houdt verband met de coördinatie van het brein met de zintuigen en de rest van het lichaam (bijvoorbeeld de oog/hand-coördinatie). Als het goed is verloopt dit proces probleemloos en beleven we er zelfs plezier aan.

Hoe werkt Brainym en wat doet het?
Naast de adviezen die Braingym geeft op het gebied van chemische stress (verse groenten en fruit eten en water drinken) en psychische stress (stress-release), zijn het vooral fysieke oefeningen en massages die de blokkades in de energie op zullen lossen. Dat gebeurt d.m.v. oefeningen waarbij de eigen middenlijn overgestoken wordt, door eenvoudige (zelf) massages en stretchingoefeningen. De activiteiten zijn geschikt voor iedereen van elk niveau en van elke leeftijd. Ze zijn gemakkelijk te leren en nemen weinig tijd in beslag. Op momenten dat er sprake is van leersituaties, kan een ieder deze oefeningen, uitvoeren. Dit kan preventief helpen bij leer- en leefproblemen. Als er sprake is van negatieve stress die niet zomaar opgelost kan worden, is het mogelijk een individuele behandeling te ondergaan. Door middel van spiertesten (bekend vanuit Touch for Health en Kinesiologie) wordt getest welke (leer)activiteit of beweging negatieve stress veroorzaakt. Vervolgens worden speciale oefeningen uitgetest en uitgevoerd om de blokkades op te lossen. Door deze bewegingen gaat de energie (weer) stromen tussen beide hersenhelften en van en naar de zintuigen. Het brein en het lichaam gaan beter samenwerken en het leren en leven wordt weer leuk!

Body en Braingym 
De activiteiten zijn geschikt voor iedereen van elk niveau en van elke leeftijd. Ze zijn gemakkelijk te leren en nemen weinig tijd in beslag. Op momenten dat er sprake is van leersituaties, kan een ieder deze oefeningen uitvoeren. Dit kan preventief helpen bij leer- en leefproblemen. Als er sprake is van negatieve stress die niet zomaar opgelost kan worden, dan is het mogelijk een individuele behandeling te ondergaan. Door middel van spiertesten (bekend van Touch for Health en Kinesiologie) wordt getest welke (leer) activiteit of beweging negatieve stress veroorzaakt. Vervolgend worden speciale oefeningen uitgetest en uitgevoerd om de blokkades op te lossen. Door deze bewegingen gaat de energie ( weer) stromen tussen beide hersenhelften en van en naar de zintuigen. Het brein en het lichaam gaan beter samenwerken en het leren en leven wordt weer leuk!