Bachbloesemremedies
Bachbloesemremedies zijn plantenextracten die positief inwerken op emoties. Dr. Edward Bach heeft de Bachbloesem eind vorige eeuw ontdekt. De Bachbloesemremedies worden gebruikt bij o.a. adhd, depressie, stress, hyperventilatie, moeilijk zwanger worden, als ondersteuning bij geboorte- en stervensbegeleiding en ook als ondersteuning bij een dieet.

Als therapeut heb ik inzicht in de samenhang tussen bepaalde gemoedstoestanden en ziekten, de indeling in groepen, het transformeren van gemoedstoestanden door affirmaties en de toepassing van de remedies. Ik werk met de Bachbloesemremedies, bij zowel volwassenen als met kinderen. Ik doe dat met behulp van verschillende testmethodes: polsdiagnostiek en spiertesten.

Dokter Bach onderscheidde zeven negatieve gemoedstoestanden (angst, onzekerheid, gebrek aan interesse, eenzaamheid, overgevoeligheid, wanhoop, over bezorgdheid) met overeenkomstige positieve geestelijke instellingen (moed enzovoorts). Deze koppelde hij ook aan de essenties van bloemen die hij in het wild aantrof. Hij meende dat de bloemen de essentie van de actieve principes van de plant bevatten en dat zij dus vol zaten met natuurlijke geneeskracht en dat zij energetisch zouden kunnen resoneren met mensen. Zo kunnen de bloemen mensen beter maken, als ze tenminste bij het karakter van de patiënten pasten. Ik kan de verschillende karaktertypen herkennen en krijg daardoor inzicht in het ontstaan van emoties.

Er kunnen tal van psychosomatische klachten zijn, die in de verschillende leeftijdsfasen door emotionele blokkades zijn ontstaan. Voorbeelden van dergelijke emoties zijn o.a. faalangst, neerslachtigheid, stress, piekeren, over bezorgdheid en schuldgevoelens.

Er zijn samengestelde remedies zoals de examenremedie, de Rescue crème en druppels. Ik kan met Bachbloesems kompressen maken,  en ook massageolie om littekens te behandelen. De Bachbloesemremedie  is volledig natuurlijk en kan met veel succes worden gebruikt. Het is totaal veilig en onschadelijk. Er is geen enkele bijwerking, je kan ze niet over doseren en ze werken niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden in combinatie met ander medicatie of behandelingsvorm, inclusief homeopathie, zonder de werking hiervan te belemmeren. Bachbloesemremedies kunnen ook voor dieren worden ingezet.


De levensloop
De emotionele levensloop van cliënten, die in mijn praktijk komen, kan worden behandeld. Tal van psychosomatische klachten die daarmee samenhangen, o.a.:
De zwangerschap, bevalling en geboorte: de huilbaby, postnatale depressies.
De kindertijd en de puberteit: ADHD, autisme, kindermishandeling, incest, depressies anorexia, etc. -
De volwassenheid: burn-out, stress, hyperventilatie, depressies, angsten, borderline, slapeloosheid, incest depressies anorexia, verwerking van echtscheiding.
Stervensbegeleiding: de palliatieve zorg, gesprekstherapie en het rouwproces.

Hoe werken Bachbloesemremedies
Bachbloesemremedies  hebben de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in positieve emoties. Zo zal iemand met een minderwaardigheidsgevoel bij het innemen van een bepaalde Bachbloesemremedie terug in zichzelf geloven en met meer zelfvertrouwen de zaken aanpakken. Negatieve emoties worden niet onderdrukt maar omgebogen in hun positieve pool zoals bijvoorbeeld faalangst in zelfzekerheid of ongeduld in innerlijke rust.